Malin Jagetun och Kristin Johansson rundriver släta kardemummabullar.

I det här avsnittet besöker Michael Krantz och Kristin Johansson Lilla Bageriet i Frufällan som drivs av Malin Jagetun. Det blev den perfekta dagen att få känna på bagaryrket för vi prickade in fettisdagen.

När vi väl kom fram till bageriet så var det redan full fart där inne. Malin hade förberett och gjort de första kardemummabullarna.
Först fick vi förkläden och bagarmössor, därefter en snabblektion i semmeltillverkning. Det är viktigt att man klipper locken rätt, inte för djupt, inte för stora men ändå ganska rejäla så det får plats ordentligt med mandelmassa.

Det var först när vi skulle käka lite frukost som vi kunde prata, men inte heller då var det lätt att få henne att stå still. Det dyker dessutom upp kunder mellan meningarna.

Lilla Bageriet i Frufällan

http://lillabageriet.com

Facebook: Lilla Bageriet på Facebook

Instagram: malinj75

Boken som fick Malin att ta steget från skrivbordet till egenföretagare och bagare, Hur du motiverar dig själv när allt suger av Thomas Nilsson.

Malin handlar mycket av mjölet från Vänga Kvarn, vill du veta mer om den gamla kvarnen så kan du läsa mer här.

Fakta om bageriet och Frufällan:

Totalt 22 kvm med funderingar på att ta över ett extra rum som ska bli butiksdel. Drivs av Malin Jagetun, 39 år som bor några hundra meter från bageriet. Öppettider och all annan information hittar du på hemsidan.

Frufällan enligt wikipedia.

Namnet anspelar inte på en fälla för gifta kvinnor, vilket man skulle kunna tro, eller kvinnlig fälla för ogifta män. Namnet sägs komma från en gård som hette Frugården och låg i Längjum där man hade en skogssvedja, en fälla. Namnet betyder alltså ”Frugårdens skogsfälla”, där man fällde träd (furu-). Namnet Frufällan kommer från ett torp med detta namn som låg mitt i nuvarande Frufällan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2016 podd i grytan