Vi hittade ju flera intressanta personer på mässan och här kommer del två av Passion för mat.

Vi startar hos Wermlands Skogsförråd som bland annat säljer torkad svamp. Där berättar Evelina Hultman om hur de köper in svamp av privatpersoner och vad som händer sen.

Sen stannar vi till hos Bitte Persson som tillsammans med sin bror Bertil driver gården Larsviken som odlar potatis och kokar chips.

Till slut får Kevin äntligen sin öl… misstänker att det var målet med hela dagen. Vi testar alen We can do it från Oceanbryggeriet.

 

Länkar

Wermlands Skogsförråd AB

Jag köpte på mig av torkad Sandsopp, Fårticka och dessutom ett svamphus. Så om ett tag hoppas jag få återkomma med bilder på mina egna ostronskivlingar.

Sandsopp

Av Aorg1961 (Eget arbete) [GFDL eller CC BY-SA 4.0-3.0-2.5-2.0-1.0], via Wikimedia Commons

 

Larsviken

Här köptes det flera påsar av Lakritschips vilket för mig (Michael) låter väldigt underligt. Höjdare hälsar Kevin.

 

Oceanbryggeriet

Vill du hänga med Felicia NordströmElin Carlsson och de andra som tog initiativet till ”We can do it”-ölen som även (The Guardian har skrivit om) så har de en facebookgrupp Fem Ale Beer.

 

Vill du, så kan du läsa mer om giftsvampen som såldes på torget utanför Saluhallen i Göteborg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2016 podd i grytan