United States of America Bulldog – Stranger Stranger

Kevin tillsammans med sin sambo Hanna tar en välförtjänt after work. Över ett par drinkar på en av Göteborgs hetaste barer Stranger Stranger diskuterar de livet, mat och var Hanna fått all kunskap ifrån. Dessutom går det upp för Hanna att hon lever i världens lyckligaste förhållande!
Hanna sitter på en receptskatt, handskrivna kokböcker som hennes mormor Inga Nyström och mamma Brigitta Smedberg samlat och skrivit ner. Även morfar Bertil Nyström har bidragit med en hel pärm med recept.
De närmsta veckorna kommer vi att provlaga och publicera några av recepten.

Överaskningsmatlagning

Hanna och Kevin berättar om hur de utmanar varandra. Sjukt spännande och nu väntar jag (Michael) bara på en inbjudan.

Curry

En röd tråd genom många av recepten finns currypulver med som en ingrediens. Curry som man definierade det för ett antal år sedan är en kryddblandning. Den ska alltid innehålla gurkmeja för den karaktäristiska orangegula färgen. Ingefära, kanel, kardemumma, koriander, kryddnejlika, muskotblomma, svartpeppar och spiskummin anses nästintill obligatoriska.

Länkar

Stranger Stranger – Spirit Bureau.

Om man inte har några ärvda gamla receptböcker kan man ändå ta del av svunna tiders måltider. Kokboksantikvariatet säljer gamla böcker och skickar hem till dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2016 podd i grytan