Michael, Kevin och Edward känner, luktar och smakar sig igenom maten och atmosfären på Global Picnic Food Festival i Göteborg. En årligt återkommande mötesplats för matintresserade människor från alla världens hörn. Arrangerar gör föreningen Global Picnic och på deras hemsida hittar du all info om vad de har för sig resten av året, samt ett formulär du fyller i för att bli medlem i föreningen.

Avsnittet inleds med en kort telefonintervju där Kevin frågar ut styrelseordföranden Jasmine Soufi som är en utav flera hjärnor bakom detta fantastiska initiativ.

Bläddra bland alla bilderna:

Länkar

Först ut på menyn är holländska oliebollen, en utsökt friterad degklump i två varianter.

Somalia bjöd på Sambosa (Samosa). En skön instruktionsvideo hittar du här, producerad av Xawaash Somali Food Blog.

Elfenbenskusten serverade grillad tilapia med ris och kokta grönsaker.

Vid Pakistanska ståndet käkade vi Kulfi, en glass gjord på kondenserad mjölk, pistagenötter och kardemumma, toppad med mangosås.

Peru serverade en fantastiskt god Ceviche med sötpotatis vid sidan av.

Mali bjöd på en gryta vi inte kunde uttala namnet på men efter lite googlande har vi konstanterat att den heter Tigadèguèna. Ett recept på engelska hittar du här. Inga garantier utfärdas dock, då vi inte testlagat själva.

Capoeirauppvisningen gavs utav Professor Edson Silva och hans elever från REAGL Capoeira. Mer info om dom hittar du under denna länken.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One comment on “017 – Global Picnic i Göteborg

  1. Oh my! Jag missade den här… ännu en gång :( det är alltid intressant och spännade att testa nya smaker. Man vet aldrig när den nästa favorit rätt kommer att dyka upp, eller hur?

© 2016 podd i grytan