Nu är det oktober och dags för fest! Trots att vi missat den riktiga Oktoberfesten med råge.
I detta avsnitt får man lära sig om Oktoberfestens historia, att ta vara på sina gröna tomater man satte för sent på våren samt olika tekniker för att skilja en Bayersk Weisswurst från sitt skinn. Dessutom Hanna och Kevins romantiska oktoberfestöltest!
Här resultaten från testet:
St. Eriks Oktober Helles Organic | Systembolaget | Hemsida
Betyg: (3,5 + 4) / 2 = 3,75
Grebbestad Oktoberfest | Systembolaget | Hemsida
Betyg: (3,5 + 1 + 5) / 3 ≈ 3,2
Göteborgs 1810 Oktoberfest | Systembolaget | Hemsida
Betyg: (4 + 3,5) / 2 = 3,75 (Denna vinner dock på snyggast flaska och bäst anekdot)
Stekta Gröna Tomater
(Det nya trendiga öltilltugget)
Blanda Mjöl, Salt, Cayennepeppar, hackad färsk chili efter smak. Skiva tomaterna och vänd dem i mjölblandningen. Stek i olja på hög värme tills de är frasiga!
Rösta på Podd i grytan
Glöm heller inte att rösta på oss i Svenska Podcastpriset 2015! Vi finns i kategorierna Bästa Livsstil och Sveriges Bästa Podcast. Klicka här för att rösta!
Länkar
Ursprunget till Oktoberfesten.
Weisswurst (engelska) är den traditionella korven.
Leave a Reply