Nu är det oktober och dags för fest! Trots att vi missat den riktiga Oktoberfesten med råge.

I detta avsnitt får man lära sig om Oktoberfestens historia, att ta vara på sina gröna tomater man satte för sent på våren samt olika tekniker för att skilja en Bayersk Weisswurst från sitt skinn. Dessutom Hanna och Kevins romantiska oktoberfestöltest!

Kevin Westphal och Hanna Smedberg testar oktoberfestöl.

Kevin Westphal och Hanna Smedberg testar oktoberfestöl.

 

Här resultaten från testet:

St. Eriks Oktober Helles Organic | Systembolaget | Hemsida

Betyg: (3,5 + 4) / 2 = 3,75

Grebbestad Oktoberfest | Systembolaget | Hemsida

Betyg: (3,5 + 1 + 5) / 3 ≈ 3,2

Göteborgs 1810 Oktoberfest | Systembolaget | Hemsida

Betyg: (4 + 3,5) / 2 = 3,75 (Denna vinner dock på snyggast flaska och bäst anekdot)

 

Kevin Westphal njuter av god öl och stekta gröna tomater | Foto: Hanna Smedberg

Kevin Westphal njuter av god öl och stekta gröna tomater | Foto: Hanna Smedberg

 

Stekta Gröna Tomater

(Det nya trendiga öltilltugget)

Blanda Mjöl, Salt, Cayennepeppar, hackad färsk chili efter smak. Skiva tomaterna och vänd dem i mjölblandningen. Stek i olja på hög värme tills de är frasiga!

Rösta på Podd i grytan

Glöm heller inte att rösta på oss i Svenska Podcastpriset 2015! Vi finns i kategorierna Bästa Livsstil och Sveriges Bästa Podcast. Klicka här för att rösta!

Länkar

Ursprunget till Oktoberfesten.

Weisswurst (engelska) är den traditionella korven.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2016 podd i grytan