Coq au vin
1 tupp (eller två hela kycklingar)
200 g rimmat fläsk
2 nät steklök
3 vitlöksklyftor
400 g färska champinjoner, små
1 flaskarödvin
3 lagerblad
2 timjan
1 rosmarin
peppar
salt
persilja
smör
mjöl till redning
Gör så här
Stek bitar av fläsket i smör. Lyft upp på en tallrik. Dela fågeln i mindre bitar och bryn i fettet, tillsätt mer smör om det behövs. Salta och peppra. Lägg kycklingbitar, fläsket, hackad vitlök och persiljestjälkarna i en stor gryta (undvik järngryta eftersom rödvin missfärgar maten). Slå på rödvinet och låt koka under lock i minst en timma.
Skala och stek löken under tiden, helstek champinjonerna.
Blanda 3 msk mjöl med 1 dl vatten och red av grytan. Låt koka ytterligare 3-5 minuter.
Servera med ris eller potatis och ett gott bröd.
Leave a Reply