Gratinerad Hummer med cayenne och shitake

31 december, 2015

Skulle du tröttna på klassisk gratinerad hummer med grädde, dill och annat tjafs, rekommenderar vi detta pangrecept som garanterat lyfter nyårsmiddagen till heta höjder!

 

Till 4 personer behöver du följande:

4 hummrar

3 rödlökar

3 vitlöksklyftor

7 shitakesvampar

3 tsk cayennepeppar

1,5 dl riven ost

1,5 dl creme fraiche

1 dl vispgrädde

svartpeppar

smör + 1 vilöksklyfta till klor

salt vid behov

 

Såhär gör du:

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela hummrarna, rensa bort öga, hjärna och stjärtsträng. Tag ut och grovhacka köttet. Spara skalet!

Grovhacka rödlök och shitake. Finhacka vitlök. Blanda allt i en skål och rör i ost, creme fraiche och grädde. Tillsätt cayennepeppar,  några drag med pepparkvarnen och salt efter smak. Fyll hummerskalen med blandningen.

Snitta klorna strax under tummen och lägg en klick smör och en skiva vitlök i varje skåra.

Gratinera i mitten av ugnen i ca 5 minuter tills osten har smält.

Serveras med fördel tillsammans med nachochips eller annat gott majsbröd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2016 podd i grytan