Hühnerfrikassé a la Rafaela

26 december, 2015

Här ett recept från Kevins mamma, som hon lärt sig av sin mamma. En 60-talsvariant av kycklingfrikassé. Funkar lika bra med såväl tupp som höna. Och ja, det ska vara konserverade grönsaker! Superenkelt och en dröm för oss som gillar grönsaker på burk.

 

Du behöver:

1 hel kyckling (höna eller tupp)

1 burk ärtor

1 burk vit sparris

1 burk champinjoner

vattnet från konserverna

ris eller potatis

smör

mjöl

curry

salt

 

 

Gör så här:

Koka kycklingen i saltat vatten. Koka riset eller potatisen. Smält smör i kastrull och red med mjöl. Blanda i vattnet från konserverna samt buljongen från kycklingen. Smaksätt något med curry. Lägg i köttet från kycklingen och grönsakerna. Servera med ris eller potatis och en god grön sallad.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2016 podd i grytan