Nudelwok med musslor

9 april, 2016
2 personer cirka 30 minuter

Nudelwok

100 g äggnudlar
0,5 burk kokosmjölk
0,5 purjolök
2 morötter
1 paprika
1 broccoli
2 citrongräs
0,5 dl sweet chili
1 msk kycklingfond
1 lime

Gör så här

Koka upp vatten och lägg ner nudlarna, låt de koka i 5 minuter och spola sedan av i kallt vatten.

Banka citrongräset med ett knivskaft och dela i stora bitar. Skala och skär morot, paprika och broccoli i bitar. Strimla purjolöken.

Hetta upp lite olja i en stekpanna/wok. Lägg ner citrongräs och låt fräsa någon minut. Höj värmen tillsätt grönsakerna, efter någon minut slår du på kokosmjölk, sweet chili och kycklingfond. Rör om så att allt blandar sig, vänd ner nudlarna och låt allt bli varmt. Pressa ner limesaft strax innan servering.

Kockens kommentar

Vår tolkning av nudelwoken som ingår i MIRA. Rätten serveras antingen med 1,5 dl kokta musslor eller 1,5 dl salladskyckling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2016 podd i grytan