Ramenburgare à la gatumatsbloggen

23 juli, 2015

Ramenburgare

Här är den, burgaren à la Svante Osbeck på gatumat.blogg.se!

Ramenburgare

800 g högrevsfärs
2 cm ingefära
1 päron
1 äpple
2 msk sesamolja
0,75 dl ljus soja
4 vitlöksklyftor
4 salladslök
1 dl panko
4 förp snabbnudlar
2 ägg
bbq-sås + terriyakisås (Svantes specialblandning till burgarna)
sallatsblad (någon krispig variant)
gurka
1 msk ättika 12%
2 msk socker
3 msk vatten
en bit rättika

Så här gör du

Koka snabbnudlarna och spola av i kallt vatten. Blanda med ägg och forma 8 stycken ”hamburgerbröd” (skär 2 cm ringar av en gammal PET-flaska eller använd större runda pepparkaksformar), ställ i kylen 10-15 minuter.

Rör ihop ättika, strösocker och vatten (tills sockret löst sig). Lägg ner tunna strimlor av rättika.

Stek nudelbröden i lite olja några minuter per sida.

Riv ingefära, päron, äpple och vitlök. Blanda ner färsen, sesamolja, soja, panko och finhackad salladslök. Stek eller grilla burgarna.

Lägg ihop burgarna, nudelbotten, sallatsblad, bbq-sås, burgare, lite gurka, lök och syrad rättika. Avsluta nudelbotten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2016 podd i grytan