Churros till frukost

1 februari, 2016

Churros | Foto: Michael Krantz

Churros

5 dl vatten
5 dl vetemjöl
50 g smör
3 st ägg
strösocker

olja att fritera i

250 g choklad
1 dl grädde

Så här gör du

Häll vatten och smör i en gryta och låt det koka upp. Sänk värmen när smöret smält och vänd ner mjölet. Rör om med en trägaffel till en slät smet. Tag av grytan från värmen och rör ner ett ägg i taget, här kan du använda en elvisp med degkrokar om det blir för tungt med trägaffeln. Fyll upp smeten i en spritspåse med stjärntyll.

Värm oljan till 180 grader och tryck ut ett par centimeter långa churros, klipp av med en sax och fritera ett par stycken åt gången. Vänd dem i socker.

Värm grädde och choklad i bitar i en gryta på spisen. Servera med en chokladsås.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2016 podd i grytan